Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Jobcoaching voor huiseigenaren

Geplaatst op 13 mrt 2015 , bijgewerkt 13 mrt 2015, 10:00

ING gaat hypotheekklanten helpen bij het zoeken naar werk. Zowel mensen die hun baan kwijt raken als zelfstandigen zonder opdrachten kunnen een gratis loopbaangesprek krijgen.

Een werkzoekende hypotheekklant die bij ING aanklopt, kan een loopbaangesprek krijgen met Randstad HR Solutions. In dat gesprek krijgt de huiseigenaar tips over bijvoorbeeld het cv, de zoektocht naar vacatures, het gebruik van social media, solliciteren, presentatie en netwerken.

De kosten van dat eerste gesprek zijn voor ING. De afspraak is dat Randstad HR Solutions geen persoonlijke informatie over de klant doorgeeft aan ING. De privacy van de huiseigenaar is dus gewaarborgd, zegt de bank.

Deze samenwerking is een proef, die tot het einde van dit jaar duurt. ING hoopt op deze manier klanten met (dreigende) betalingsproblemen te helpen aan een structurele oplossing, die in het belang is van klant en bank.

ING is een van de eerste banken die jobcoaching inzet voor hypotheekklanten. Obvion Hypotheken is er in april 2014 al mee begonnen. Komend voorjaar presenteert Obvion de resultaten van het eerste jaar. Een woordvoerder noemt wil nog niet veel kwijt over die bevindingen, maar zegt al wel dat ze ‘zeer veelbelovend’ zijn.

Inkomensrisicoscan: bereken het effect van werkloosheid

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers