Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Jobcoaching voor huiseigenaren

Geplaatst op 13 mrt 2015 , bijgewerkt 13 mrt 2015, 10:00

ING gaat hypotheekklanten helpen bij het zoeken naar werk. Zowel mensen die hun baan kwijt raken als zelfstandigen zonder opdrachten kunnen een gratis loopbaangesprek krijgen.

Een werkzoekende hypotheekklant die bij ING aanklopt, kan een loopbaangesprek krijgen met Randstad HR Solutions. In dat gesprek krijgt de huiseigenaar tips over bijvoorbeeld het cv, de zoektocht naar vacatures, het gebruik van social media, solliciteren, presentatie en netwerken.

De kosten van dat eerste gesprek zijn voor ING. De afspraak is dat Randstad HR Solutions geen persoonlijke informatie over de klant doorgeeft aan ING. De privacy van de huiseigenaar is dus gewaarborgd, zegt de bank.

Deze samenwerking is een proef, die tot het einde van dit jaar duurt. ING hoopt op deze manier klanten met (dreigende) betalingsproblemen te helpen aan een structurele oplossing, die in het belang is van klant en bank.

ING is een van de eerste banken die jobcoaching inzet voor hypotheekklanten. Obvion Hypotheken is er in april 2014 al mee begonnen. Komend voorjaar presenteert Obvion de resultaten van het eerste jaar. Een woordvoerder noemt wil nog niet veel kwijt over die bevindingen, maar zegt al wel dat ze ‘zeer veelbelovend’ zijn.

Inkomensrisicoscan: bereken het effect van werkloosheid

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.