Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

ING: 4 op de 10 starters wil in 2015 bieden op huis

Geplaatst op 18 mrt 2015 , bijgewerkt 18 mrt 2015, 10:31

Veertig procent van de starters op de woningmarkt verwacht dit jaar een bod te doen op een woning. Dit blijkt uit een enquête van de ING onder 503 Nederlanders die binnen nu en twee jaar een huis willen kopen.

Volgens de ING hebben de meeste starters (53 %) een voorkeur voor woningen waar niets meer aan gedaan hoeft te worden. Bijna een kwart kiest liever voor een nieuwbouwwoning en 13 % wil graag een kluswoning. Uit eerder onderzoek van de bank blijkt dat starters per maand gemiddeld € 410 sparen en ongeveer € 23.000 spaargeld meebrengen, als zij hun eerste huis kopen.

Een derde van de ondervraagde starters is niet van plan dit jaar een bod te doen op een woning. Van hen zegt 20 % dat zij geen bod uitbrengen, omdat de koop van een woning financieel niet haalbaar is.

Vorig jaar heeft een vijfde van de starters een bod op een woning uitgebracht.

Aflossen

ING meldt ook dat huiseigenaren verwachten dat zij dit jaar gemiddeld ruim € 12.000 extra gaan aflossen op hun hypotheek. Vorig jaar losten woningbezitters gemiddeld € 15.659,71 extra af op hun hypotheek.

Gerelateerde nieuwsberichten
Woningverkoop 17 % gestegen (17 maart 2015)
ING: huizenprijzen gaan matig stijgen (9 maart 2015)

Meer informatie

Rekenhulp extra aflossen op uw hypotheek
Een huis kopen
Eigen Huis Koopkompas

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.