Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Koopwoningen ruim 2 procent duurder

Geplaatst op 19 mrt 2015 , bijgewerkt 19 mrt 2015, 23:00

Bestaande koopwoningen waren afgelopen februari 2,4 % duurder dan in februari 2014. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

In vergelijking met de piek van de huizenmarkt in augustus 2008, is de gemiddelde prijs voor een woning met iets meer dan 18 % gezakt. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen was in februari 2015 ongeveer gelijk aan dat van juli 2003.

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dal. Vanaf dat moment stijgen de prijzen licht. Vergeleken met het dal van 2013 waren de prijzen in februari 2015 3,9 % hoger.

Meer woningen verkocht

Vorige week maakte het Kadaster bekend dat in februari 2015 11.697 woningenzijn verkocht. Dat is een stijging van bijna 17 % ten opzichte van februari 2014. De verkoopstijging is te zien bij alle woningtypen. Twee-onder-een-kapwoningen stijgen het meest, met 17,5 %. De kleinste stijging doet zich voor bij appartementen: 9,5 %.

In alle provincies zijn in februari meer woningen verkocht dan in februari 2014, behalve in Limburg. Daar daalde het aantal verkopen met 4,9 %. De stijging was het grootst in Drenthe: 26,8 %.

Meer informatie
› Woningmarktcijfers
› Eigen Huis Marktindicator

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.