Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder bezwaar tegen WOZ

Geplaatst op 23 mrt 2015 , bijgewerkt 23 mrt 2015, 14:10

Huiseigenaren maken veel minder bezwaar tegen de WOZ-waarde van hun woning dan in voorgaande jaren. Grote gemeenten spreken van 10 tot 35%minder bezwaren, vergeleken met 2014.

Dat blijkt uit een steekproef van de NOS onder grote gemeenten. In 2013 maakte 3% van de huiseigenaren bezwaar tegen de eigen WOZ-waarde. In 2014 daalde dit percentage naar 1,6%. Dit jaar zal het waarschijnlijk rond de 1% uitkomen.

De bezwaren zijn allemaal gericht tegen een te hoge WOZ-waarde, want formeel bezwaar tegen een te lage WOZ-waarde is (nog) niet mogelijk.

‘Deze ontwikkeling is conform verwachting’, zegt Michel Ligtlee, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. ‘De WOZ-waarde van 2015 heeft als peildatum 1 januari 2014. Terwijl de marktwaardes alweer stijgen, zijn de WOZ-waardes het afgelopen jaar toch nog wat gedaald, vanwege dit vertragingseffect. Veel huiseigenaren vinden de WOZ-waarde momenteel niet meer te hoog.’

Dossier gemeentelijke woonlasten
'Veel minder bezwaar tegen huizenwaarde'

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers