Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Minder bezwaar tegen WOZ

Geplaatst op 23 mrt 2015 , bijgewerkt 23 mrt 2015, 14:10

Huiseigenaren maken veel minder bezwaar tegen de WOZ-waarde van hun woning dan in voorgaande jaren. Grote gemeenten spreken van 10 tot 35%minder bezwaren, vergeleken met 2014.

Dat blijkt uit een steekproef van de NOS onder grote gemeenten. In 2013 maakte 3% van de huiseigenaren bezwaar tegen de eigen WOZ-waarde. In 2014 daalde dit percentage naar 1,6%. Dit jaar zal het waarschijnlijk rond de 1% uitkomen.

De bezwaren zijn allemaal gericht tegen een te hoge WOZ-waarde, want formeel bezwaar tegen een te lage WOZ-waarde is (nog) niet mogelijk.

‘Deze ontwikkeling is conform verwachting’, zegt Michel Ligtlee, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. ‘De WOZ-waarde van 2015 heeft als peildatum 1 januari 2014. Terwijl de marktwaardes alweer stijgen, zijn de WOZ-waardes het afgelopen jaar toch nog wat gedaald, vanwege dit vertragingseffect. Veel huiseigenaren vinden de WOZ-waarde momenteel niet meer te hoog.’

Dossier gemeentelijke woonlasten
'Veel minder bezwaar tegen huizenwaarde'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.