Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Pakkans inbreker erg klein

Geplaatst op 23 mrt 2015 , bijgewerkt 23 mrt 2015, 23:00

De politie lost een op de tien inbraken op. Dat blijkt uit de eerste gegevens van de AD Misdaadmeter.

Zo'n 70% van de slachtoffers hoort daarnaast van de politie niets meer over het verloop van het onderzoek: ze weten niet of de dader is gepakt of dat er überhaupt een onderzoek is verricht. Dat wijst een enquête van het EenVandaag Opiniepanel uit.

Sporen

 

Volgens inbraakdeskundige Rodney Bos heeft de politie niet de capaciteit om alle zaken te onderzoeken. Lector Nicolien Kop van de Politieacademie stelt dat het ook lastig is om inbrekers te grijpen. Vaak zijn er geen duidelijke sporen, omdat veel dieven gebruik maken van bijvoorbeeld een raam dat open staat. En als er wel sporen zijn, zijn die vaak niet aan iemand te koppelen.

Daling

 

Het aantal inbraken is vorig jaar overigens met bijna 20% gedaald naar ruim 71.000. De grootste kans op een woninginbraak is in Blaricum met 93 gevallen per 10.000 inwoners. 44% van de inbrekers komt binnen door een deur te forceren. Bijna 20% komt binnen via een raam. Slechts 4% gebruikt de babbeltruc, blijkt uit het EenVandaag Opiniepanel.

Bekijk hier de inbraakgegevens van uw gemeente.
Lees meer over inbraak

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.