Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Overstromingsrisico binnenkort te verzekeren

Geplaatst op 24 mrt 2015 , bijgewerkt 24 mrt 2015, 10:30

Huishoudens kunnen het risico van een overstroming binnenkort verzekeren. Verzekeraar  Neerlandse gaat zo’n verzekering namelijk aanbieden.

Het betreft een vrijwillige verzekering, met een jaarpremie vanaf € 56. Een huiseigenaar kan een lagere premie krijgen, als hij vloedschotten plaatst of andere beschermende maatregelen neemt.

De exacte premie wordt bepaald op basis van het risico dat een huishouden loopt. Ingenieursbureau Arcadis heeft hiervoor samen met Neerlandse een model ontwikkeld. De verzekerde kan zelf zijn verzekerd bedrag kiezen. Hij kan ook zelf bepalen of hij alleen het woonhuis wil verzekeren, alleen de inboedel of allebei. Elk Nederlands adres dat niet buitendijks ligt, is verzekerbaar.

Het is voor het eerst sinds de watersnoodramp in 1953 dat het overstromingsrisico in Nederland verzekerbaar is. Neerlandse, een relatief kleine verzekeraar, kan deze polis aanbieden omdat een internationale groep beleggers het risico draagt.

Meer informatie
ACM wijst verplichte overstromingsverzekering af (12 juni 2013)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.