Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

PvdA overweegt hogere ozb

Geplaatst op 25 mrt 2015 , bijgewerkt 25 mrt 2015, 12:29

De PvdA wil de onroerendezaakbelasting (ozb) verhogen in verband met het nieuwe belastingstelsel. De VVD is tegen het verhogen van de lasten voor uitsluitend de huizenbezitter. Dat schrijft De Telegraaf.

Het kabinet wil met een nieuw stelsel vooral de belasting op arbeid verlagen. Omdat de schatkist hierdoor minder geld ontvangt, wordt gekeken of de rijksuitgaven aan de gemeenten gekort kunnen worden. Gemeenten zouden ter compensatie zelf meer mogelijkheden moeten krijgen om belasting te heffen. Volgens PvdA-Kamerlid Groot behoort het verhogen van de ozb tot de mogelijkheden.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis? 

'Wij begrijpen dat wordt gekeken naar uitbreiding van de gemeentelijke belastingen, gezien de extra taken die gemeenten hebben gekregen', aldus Michel Ligtlee, financieel beleidsmedewerker bij de vereniging. Vereniging Eigen Huis vindt dat een eventuele uitbreiding van de gemeentelijke belastingen mogelijk is, mits:

  • de totale (landelijke en lokale) belastingdruk niet toeneemt
  • niet alleen huiseigenaren maar alle huishoudens gaan meebetalen aan de ozb
  • de jaarlijkse stijging van de gemeentelijke lasten aan banden wordt gelegd

Meer informatie:

Overzicht gemeentelijke woonlasten 2015 van alle gemeenten
Top 10 gemeentelijke woonlasten
Persbericht OZB stijgt harder dan afgesproken
Nieuwsbericht: ozb overstijgt afgesproken limiet

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.