Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kamp volgt aanbevelingen gasrapport

Geplaatst op 03 apr 2015 , bijgewerkt 03 apr 2015, 14:21

Het kabinet neemt alle aanbevelingen over van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen. Dit maakte minister Kamp van Economische Zaken bekend.

De OVV leverde in een in januari verschenen rapport zware kritiek op alle partijnen die bij de gaswinning zijn betrokken. Zo zouden zij vooral zijn gedreven door financieel gewin en weinig oog hebben voor de risico's voor de bewoners van het gaswinningsgebied.

Volgens de OVV moet de veiligheid van de burgers voorop staan en moeten zij samen met de gemeenten in het gaswinningsgebied meer worden betrokken bij de besluitvorming. Ook moet in de wet worden vastgelegd dat het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) als volledig onafhankelijke toezichthouder kan werken.

Volgens Kamp betreurt het kabinet het ten zeerste dat in het verleden te weinig aandacht was voor de veiligheid van de Groningers. Door de aanbevelingen van de OVV over te nemen, hoopt hij hierin verandering te brengen.

Meer informatie
Dossier Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers