Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamp volgt aanbevelingen gasrapport

Geplaatst op 03 apr 2015 , bijgewerkt 03 apr 2015, 14:21

Het kabinet neemt alle aanbevelingen over van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen. Dit maakte minister Kamp van Economische Zaken bekend.

De OVV leverde in een in januari verschenen rapport zware kritiek op alle partijnen die bij de gaswinning zijn betrokken. Zo zouden zij vooral zijn gedreven door financieel gewin en weinig oog hebben voor de risico's voor de bewoners van het gaswinningsgebied.

Volgens de OVV moet de veiligheid van de burgers voorop staan en moeten zij samen met de gemeenten in het gaswinningsgebied meer worden betrokken bij de besluitvorming. Ook moet in de wet worden vastgelegd dat het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) als volledig onafhankelijke toezichthouder kan werken.

Volgens Kamp betreurt het kabinet het ten zeerste dat in het verleden te weinig aandacht was voor de veiligheid van de Groningers. Door de aanbevelingen van de OVV over te nemen, hoopt hij hierin verandering te brengen.

Meer informatie
Dossier Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.