Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vraag naar hypotheken blijft toenemen

Geplaatst op 07 apr 2015 , bijgewerkt 07 apr 2015, 14:22

De hypotheekmarkt beleefde een goed eerste kwartaal. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 27 % meer hypotheken aangevraagd dan in dezelfde periode in 2014.

Dit blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat het electronische verkeer tussen adviseurs en aanbieders van hypotheken regelt met uitzondering van de Rabobank. Het HDN heeft zodoende zicht op ongeveer 65 % van de hypotheekmarkt. Het netwerk telde in het eerste kwartaal zo'n 52.500 aanvragen - ruim een kwart meer dan een jaar eerder.

Sinds 2013 stijgt de vraag naar hypotheken. Vergeleken met het eerste kwartaal van dat jaar, is het aantal aanvragen bijna verdubbeld. Ook de komende maanden volgt de vraag naar woningfinancieringen een stijgende lijn. Het HDN verwacht aan het einde van dit jaar zo'n 240.000 hypotheekaanvragen te hebben geregistreerd.  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.