Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vraag naar hypotheken blijft toenemen

Geplaatst op 07 apr 2015 , bijgewerkt 07 apr 2015, 14:22

De hypotheekmarkt beleefde een goed eerste kwartaal. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 27 % meer hypotheken aangevraagd dan in dezelfde periode in 2014.

Dit blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), dat het electronische verkeer tussen adviseurs en aanbieders van hypotheken regelt met uitzondering van de Rabobank. Het HDN heeft zodoende zicht op ongeveer 65 % van de hypotheekmarkt. Het netwerk telde in het eerste kwartaal zo'n 52.500 aanvragen - ruim een kwart meer dan een jaar eerder.

Sinds 2013 stijgt de vraag naar hypotheken. Vergeleken met het eerste kwartaal van dat jaar, is het aantal aanvragen bijna verdubbeld. Ook de komende maanden volgt de vraag naar woningfinancieringen een stijgende lijn. Het HDN verwacht aan het einde van dit jaar zo'n 240.000 hypotheekaanvragen te hebben geregistreerd.  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers