Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH maakt zich zorgen over salderingsregels

Geplaatst op 08 apr 2015 , bijgewerkt 08 apr 2015, 08:57

Huiseigenaren met zonnepanelen moeten minimaal 15 jaar kunnen salderen. Dat schrijft Vereniging Eigen Huis woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister Henk Kamp kondigde onlangs aan dat huiseigenaren met zonnepanelen in ieder geval tot 2020 kunnen salderen. In 2017 of 2018 wil hij de salderingsregeling evalueren en bekijken of de regels aangepast moeten worden.

Door de salderingsregeling kunnen eigenaren van zonnepanelen hun teruggeleverde kilowatturen verrekenen met afgenomen kilowatturen. Deze regeling maakt zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

Nationaal Energieakkoord

Maatschappelijke organisaties en marktpartijen streven ernaar dat in 2020 minimaal 1 miljoen huishoudens en/ of midden- en kleinbedrijven zelf energie opwekken met zonnepanelen. Dat staat in het Nationaal Energieakkoord. Een goede ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis.  'Maar sinds de minister aankondigde de salderingsregeling in 2017 of 2018 te gaan evalueren, zijn onze leden huiverig geworden te investeren in zonnepanelen. Veel leden nemen hierover contact met ons op,' zegt Rob Mulder, directeur Kennis & Belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis. Hierdoor is onzeker of de doelstelling in 2020 wordt bereikt.

15 jaar salderen

De vereniging wil dat huiseigenaren die nu al zonnepanelen hebben of deze voor 2020 aanschaffen, minimaal 15 jaar kunnen salderen. Mulder: 'Daarmee zal de stijgende trend voor het decentraal opwekken van energie doorgaan. Mogelijk ontstaat zelfs een hausse.'
De salderingsregeling wordt donderdag in de Tweede Kamer besproken tijdens een debat over het Nationaal Energieakkoord.

Meer informatie
Uitleg over salderen
Brief aan Tweede Kamer

Gerelateerde nieuwsberichten
'Energiebedrijven doen woningbezitters met zonnepanelen te kort' (augustus 2014)
Belastingdienst blijft streng voor eigenaren van zonnepanelen (juli 2014)
Meer duidelijkheid over salderingsregeling (juli 2014)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.