Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Kamp houdt te weinig rekening met consumentenbelangen'

Geplaatst op 08 apr 2015 , bijgewerkt 08 apr 2015, 11:50

Minister Henk Kamp van Economische Zaken houdt in de Warmtevisie te weinig rekening met de belangen van consumenten. Dat schrijven de Woonbond, Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De Warmtevisie die minister Kamp eind vorige week naar de Tweede Kamer stuurde, is met spoed op de agenda gezet van het Algemeen Overleg Energie. Dat overleg vindt donderdag plaats.

De consumentenorganisaties betreuren het als de visie morgen als één van de vele agendapunten wordt besproken. 'Een apart overleg over dit onderwerp is zeker op zijn plaats, omdat er een en ander schort aan de Warmtevisie. Het belangrijkste is dat de consumentenbelangen en -ervaringen geen rol spelen in de visie,' zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. Ook komen de twintig knelpunten, die de consumentenorganisaties eerder hebben benoemd, niet voor in de Warmtevisie. 'Bovendien lijkt Kamp geen gehoor te geven aan ons verzoek praktijkonderzoek te doen naar de Warmtewet, nu deze een jaar geleden in werking is getreden,' zegt Umlauf.

Wat is de Warmtevisie?

Vorige week presenteerde minister Kamp de Warmtevisie. Hierin staat dat het kabinet wil dat Nederland zo snel mogelijk minder afhankelijk wordt van aardgas. Daarom stimuleert het kabinet dat meer huizen en bedrijven de komende jaren door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Om dat mogelijk te maken moet onder andere de wet- en regelgeving voor warmtelevering worden hervormd.

Meer informatie
Uitleg over de Warmtewet

Gerelateerde nieuwsberichten
Kabinet vindt restwarmte alternatief voor aardgas

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers