Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Hervormingen 'verplicht nummer' voor banken

Geplaatst op 10 apr 2015 , bijgewerkt 10 apr 2015, 10:52

De financiële sector is zich onvoldoende bewust van de noodzaak van hervormingen. Banken en verzekeraars veranderen alleen omdat ze dat moeten, zo blijkt uit het jaarverslag van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De AFM ziet dat de branche haar gedrag wel langzaam betert, maar volgens voorzitter Merel van Vroonhoven niet snel genoeg. 'Wij zijn ervan overtuigd dat het gerechtvaardig vertrouwen pas terug komt als de samenleving ziet, voelt en ervaart dat de sector echt in het belang van de klant wil handelen', zo schrijft Van Vroonhoven in het jaarverslag.

Volgens de AFM-voorzitter zijn banken zich nog onvoldoende bewust van hun nieuwe rol na de crisis. Banken zouden wat haar betreft vaker in gesprek moeten gaan met klanten en ontvankelijker moeten zijn voor kritische geluiden. 'De samenleving accepteert het eenvoudigweg niet als ondernemingen terugvallen in pre-crisis gedrag.'

Dat het nog slecht is gesteld met het imago van de banken, de afgelopen weken nog. Zo ontstond veel commotie over de salarisverhogingen die de top van zowel ING als ABN-AMRO zich toeëigende.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.