Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hervormingen 'verplicht nummer' voor banken

Geplaatst op 10 apr 2015 , bijgewerkt 10 apr 2015, 10:52

De financiële sector is zich onvoldoende bewust van de noodzaak van hervormingen. Banken en verzekeraars veranderen alleen omdat ze dat moeten, zo blijkt uit het jaarverslag van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De AFM ziet dat de branche haar gedrag wel langzaam betert, maar volgens voorzitter Merel van Vroonhoven niet snel genoeg. 'Wij zijn ervan overtuigd dat het gerechtvaardig vertrouwen pas terug komt als de samenleving ziet, voelt en ervaart dat de sector echt in het belang van de klant wil handelen', zo schrijft Van Vroonhoven in het jaarverslag.

Volgens de AFM-voorzitter zijn banken zich nog onvoldoende bewust van hun nieuwe rol na de crisis. Banken zouden wat haar betreft vaker in gesprek moeten gaan met klanten en ontvankelijker moeten zijn voor kritische geluiden. 'De samenleving accepteert het eenvoudigweg niet als ondernemingen terugvallen in pre-crisis gedrag.'

Dat het nog slecht is gesteld met het imago van de banken, de afgelopen weken nog. Zo ontstond veel commotie over de salarisverhogingen die de top van zowel ING als ABN-AMRO zich toeëigende.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers