Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal aanvragen Energiebespaarlening neemt toe

Geplaatst op 14 apr 2015 , bijgewerkt 14 apr 2015, 12:22

Ruim 600 huishoudens hebben in de eerste drie maanden van 2015 een lening aangevraagd voor energiebesparende maatregelen. Dit meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Vorig jaar verstrekte het SVn in totaal 850 Energiebespaarleningen uit het Nationaal Energiebespaarfonds. In de laatste drie maanden van 2014 werden gemiddeld 50 leningen per week aangevraagd. Gemiddeld lenen huishoudens € 11.000.

De Energiebespaarlening wordt genoemd in een folder die bij het indicatieve energielabel in de envelop zat. Daarom verwacht het SVn dat het aantal aanvragen is toegenomen. Naar verwachting zullen die aanvragen verder toenemen, omdat vanaf de eerste helft van 2015 ook Verenigingen van Eigenaren gebruik kunnen maken van het Energiebespaarfonds.

Wat is een Energiebespaarlening?

Uit het Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt het SVn goedkope Energiebespaarleningen van € 2.500 tot € 25.000, waarmee huiseigenaren energiebesparende verbouwingen kunnen financieren. In Nederland zijn naast het Nationaal Energiebespaarfonds twee landelijke en een handjevol regionale organisaties die energiebesparende maatregelen financieren.

Gerelateerde nieuwsberichten
Weinig animo voor Energiebespaarlening (juni 2014)
Energiebespaarfonds van start (januari 2014)

Meer informatie
Financiering energiebesparende maatregelen
Energiesubsidiewijzer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers