Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NAM controleert alle schademeldingen

Geplaatst op 17 apr 2015 , bijgewerkt 17 apr 2015, 09:23

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil naar iedere melding van gasschade een  expert sturen. Dit geldt ook voor schades die net buiten het gaswinningsgebied zijn vastgesteld.

De NAM  wil met actuele en lokale meetgegevens sneller kunnen aantonen of schade aan woningen en gebouwen is te wijten aan aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning. Als dit het geval is, dan wordt de schade vergoed. Zowel boven- als ondergronds worden daarom meer meters geplaatst.

Omgekeerde bewijslast

De NAM ziet overigens niets in het omkeren van de bewijslast. Dit betekent dat huiseigenaren zelf moeten aantonen dat de eventuele schade aan hun woning is veroorzaakt door de gaswinning.

Afgelopen woensdag bleek een Kamermeerderheid voor de omkering van de bewijslast te zijn. Niet de huiseigenaar, maar de NAM zou in dat geval moeten bewijzen dat de schade niet is veroorzaakt door aardbevingen.

Meer informatie
Dossier Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.