Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Canadezen betreden Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 20 apr 2015 , bijgewerkt 20 apr 2015, 09:58

De financiële dienstverlener Maple gaat in Nederland hypotheken aanbieden. De Canadese onderneming trekt hiervoor een 'substantieel' bedrag uit, zo meldt het Financieele Dagblad maandag.

Maple debuteert op de Nederlandse markt via CMIS, het moederbedrijf van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. De Canadezen willen alleen woningfinancieringen met Nationale Hypotheek Garantie aanbieden. Volgens een woordvoerder van CMIS, is de Canadese hypotheek dan ook vooral gericht op starters op de woningmarkt.

Hoeveel geldt Maple vrijmaakt voor de hypotheekportefeuille, maakten de Noord-Amerikanen niet bekend. Volgens een zegsman van CMIS gaat het om een 'substantieel' bedrag. Dat zal volgens hem evenwel lager zijn dan dat van de andere buitenlandse partij op de Nederlandse hypotheekmarkt, Argenta. Deze Belgische bank had vorig jaar in Nederland een marktaandeel van 5 %.

De komst van Maple betekent meer concurrentie voor de traditionele Nederlandse geldverstrekkers, die de afgelopen jaren hun hypotheekportefeuilles met opzet lieten krimpen. Daar staat tegenover dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen de hypotheekmarkt betraden.  

Meer informatie
Lees meer over hypotheken
Maximale hypotheek berekenen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.