Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Canadezen betreden Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 20 apr 2015 , bijgewerkt 20 apr 2015, 09:58

De financiële dienstverlener Maple gaat in Nederland hypotheken aanbieden. De Canadese onderneming trekt hiervoor een 'substantieel' bedrag uit, zo meldt het Financieele Dagblad maandag.

Maple debuteert op de Nederlandse markt via CMIS, het moederbedrijf van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. De Canadezen willen alleen woningfinancieringen met Nationale Hypotheek Garantie aanbieden. Volgens een woordvoerder van CMIS, is de Canadese hypotheek dan ook vooral gericht op starters op de woningmarkt.

Hoeveel geldt Maple vrijmaakt voor de hypotheekportefeuille, maakten de Noord-Amerikanen niet bekend. Volgens een zegsman van CMIS gaat het om een 'substantieel' bedrag. Dat zal volgens hem evenwel lager zijn dan dat van de andere buitenlandse partij op de Nederlandse hypotheekmarkt, Argenta. Deze Belgische bank had vorig jaar in Nederland een marktaandeel van 5 %.

De komst van Maple betekent meer concurrentie voor de traditionele Nederlandse geldverstrekkers, die de afgelopen jaren hun hypotheekportefeuilles met opzet lieten krimpen. Daar staat tegenover dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen de hypotheekmarkt betraden.  

Meer informatie
Lees meer over hypotheken
Maximale hypotheek berekenen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers