Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energiezuinigste straat ligt in Utrecht

Geplaatst op 21 apr 2015 , bijgewerkt 21 apr 2015, 10:04

De Julianaweg in Utrecht is de energiezuinigste straat van Nederland. Deze straat is de winnaar van het HIER Klimaatstraatfeest.

De winnende straat liet bijna 3.000 straten achter zich. Zo’n honderd bewoners van de Julianaweg voerden de afgelopen maanden in totaal 56 energiebesparende buurtacties uit. Zo gingen kinderen langs de deuren om gloeilampen in beslag te nemen en werd een jaarkalender gemaakt met bespaartips. De bewoners van de Julianaweg ontvingen een cheque van 10.000 euro. Van de helft van dit geld mogen zij een buurtfeest organiseren, de andere helft moet geïnvesteerd worden in ‘iets duurzaams’.

Energiebesparingswedstrijd

Het HIER Klimaatstraatfeest is energiebesparingswedstrijd georganiseerd door HIER Klimaatbureau. Ieder stookseizoen komen deelnemers samen met hun buren in actie tegen klimaatproblemen. Ze proberen hiermee aan te tonen dat energie besparen niet alleen heel hard nodig, maar ook  goed voor de portemonnee is.

Lees meer over energiebesparingstips

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.