Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NAM biedt Groningers excuses aan

Geplaatst op 21 apr 2015 , bijgewerkt 21 apr 2015, 14:35

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) biedt de inwoners van Groningen excuses aan voor de problemen die de gaswinning voor hen veroorzaakt. Daarmee reageert de NAM op het vernietigende rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid in februari publiceerde.

De onderzoeksraad concludeerde dat bij de gaswinning jarenlang alleen de opbrengst telde, de veiligheid van burgers in het winningsgebied was tot 2013 ondergeschikt.

'Ik betreur het dat we niet eerder verdergaand onderzoek naar de veiligheidsrisico's hebben gedaan', aldus directeur Gerald Schotman in een persbericht. 'We hadden nieuwsgieriger kunnen zijn naar wat er precies gebeurt in en boven de bodem in Groningen. We hadden meer open kunnen staan voor geluiden van buiten. Dat dat niet is gebeurd, betreur ik.'

Niet eens met onderzoeksraad

Tegelijkertijd stelt de NAM expliciet het niet eens te zijn met de hoofdconclusie van de onderzoeksraad. Tot de beving van augustus 2012 bij Huizinge was er volgens het bedrijf 'naar de best beschikbare wetenschappelijke kennis' geen reden om te vermoeden dat de veiligheid van burgers in het geding was. Veiligheid is dus volgens de NAM niet ondergeschikt gemaakt aan andere belangen, 'laat staan genegeerd'.

Meer informatie
Persbericht NAM
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers