Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog meer huiseigenaren in geldnood

Geplaatst op 24 apr 2015 , bijgewerkt 24 apr 2015, 14:00

Het aantal huiseigenaren met een serieuze betalingsachterstand op de hypotheek is gegroeid naar 112.800. Dat zijn er ruim 12.000 meer dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de nieuwe Hypotheekbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Ook het laatste half jaar is het aantal mensen met hypotheekachterstand nog gestegen, met ruim vierduizend. Het BKR registreert een hypotheekachterstand zodra de huiseigenaar meer dan vier maanden achter is met de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten. Die melding verdwijnt pas weer als de bank aan het BKR doorgeeft dat de achterstand volledig is verdwenen.

Het BKR vindt het ‘bemoedigend’ dat de groei van het aantal mensen met hypotheekachterstand afvlakt. In het eerste kwartaal van 2015 bedroeg die groei ruim 1.500 personen. In het eerste kwartaal van 2014 groeide dit aantal nog met bijna 5.800. ‘Toch moeten we ons blijven realiseren dat bijna 113.000 mensen een enorm financieel probleem hebben’, zegt Peter van den Bosch, algemeen directeur BKR. ‘Ter vergelijking, dat zijn bijna alle inwoners van een stad als Dordrecht.’

Persbericht BKR
Financieel op orde

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers