Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energierekening dit jaar € 10 lager

Geplaatst op 28 apr 2015 , bijgewerkt 28 apr 2015, 12:52

Een gemiddeld gezin bespaart vanaf dit jaar ongeveer € 10 per jaar op zijn energierekening.  Dat meldde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.

Omdat Nederland zijn elektriciteitsmarkt beter gaat koppelen aan die van de buurlanden, kunnen elektriciteitsproducenten scherper met elkaar concurreren. De stroomprijs in Nederland daalt hierdoor. De capaciteit van de kabels wordt niet vergroot, de afspraken met buurlanden veranderen. 'Op dagen dat bijvoorbeeld in Duitsland veel goedkope zonne-energie wordt geproduceerd, profiteren Nederlandse huishoudens van de lagere prijzen voor elektriciteit in Duitsland,' zegt Henk Don, bestuurslid van ACM.

Voor bedrijven die veel stroom verbruiken, kan de besparing oplopen tot € 5 miljoen. Voor huishoudens gaat het om ongeveer € 10 per jaar. De nieuwe afspraken gaan in op 21 mei van dit jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten
Lagere energierekening door zachte winter (december 2014)
Netbeheerkosten op energierekening omlaag (november 2014)

Meer informatie
Uitleg over de energierekening

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers