Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energierekening dit jaar € 10 lager

Geplaatst op 28 apr 2015 , bijgewerkt 28 apr 2015, 12:52

Een gemiddeld gezin bespaart vanaf dit jaar ongeveer € 10 per jaar op zijn energierekening.  Dat meldde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.

Omdat Nederland zijn elektriciteitsmarkt beter gaat koppelen aan die van de buurlanden, kunnen elektriciteitsproducenten scherper met elkaar concurreren. De stroomprijs in Nederland daalt hierdoor. De capaciteit van de kabels wordt niet vergroot, de afspraken met buurlanden veranderen. 'Op dagen dat bijvoorbeeld in Duitsland veel goedkope zonne-energie wordt geproduceerd, profiteren Nederlandse huishoudens van de lagere prijzen voor elektriciteit in Duitsland,' zegt Henk Don, bestuurslid van ACM.

Voor bedrijven die veel stroom verbruiken, kan de besparing oplopen tot € 5 miljoen. Voor huishoudens gaat het om ongeveer € 10 per jaar. De nieuwe afspraken gaan in op 21 mei van dit jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten
Lagere energierekening door zachte winter (december 2014)
Netbeheerkosten op energierekening omlaag (november 2014)

Meer informatie
Uitleg over de energierekening

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.