Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamer stemt voor omkering bewijslast

Geplaatst op 28 apr 2015 , bijgewerkt 28 apr 2015, 15:32

De Tweede Kamer wil dat de bewijslast voor Groningers met aardbevingsschade wordt omgedraaid. Een overgrote meerderheid van PvdA en onder andere D66, SP, CDA, PVV en Partij voor de Dieren sprak zich daar dinsdag voor uit, zo melden diverse media.

Alleen de VVD stemde tegen. VVD-minister Kamp voelt niets voor een omkering van de bewijslast, maar liet na de stemming weten dat hij het zal bespreken in het kabinet.

Groningers met schade aan hun huis moeten op dit moment bewijzen dat de schade is veroorzaakt door aardbevingen. Bij een omkering van de bewijslast moet de Nederlandse Aardolie Maatschappij aantonen dat de schade niet door aardbevingen is ontstaan.

Op de schadeafhandeling is kritiek. De Tweede Kamer vindt dat de schades beter en sneller kunnen worden afgehandeld.

Vereniging Eigen Huis pleitte vorig jaar al voor omkering van de bewijslast. Onlangs schreef de vereniging in een brief aan Kamp dat dat nu meer dan ooit nodig is, omdat het de positie van gedupeerden zal versterken.

Lees meer:
Minister Kamp verzet zich tegen omkeren bewijslast (23 april 2015)
Meerderheid Kamer voor omkeren bewijslast (15 april 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.