Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kamer stemt voor omkering bewijslast

Geplaatst op 28 apr 2015 , bijgewerkt 28 apr 2015, 15:32

De Tweede Kamer wil dat de bewijslast voor Groningers met aardbevingsschade wordt omgedraaid. Een overgrote meerderheid van PvdA en onder andere D66, SP, CDA, PVV en Partij voor de Dieren sprak zich daar dinsdag voor uit, zo melden diverse media.

Alleen de VVD stemde tegen. VVD-minister Kamp voelt niets voor een omkering van de bewijslast, maar liet na de stemming weten dat hij het zal bespreken in het kabinet.

Groningers met schade aan hun huis moeten op dit moment bewijzen dat de schade is veroorzaakt door aardbevingen. Bij een omkering van de bewijslast moet de Nederlandse Aardolie Maatschappij aantonen dat de schade niet door aardbevingen is ontstaan.

Op de schadeafhandeling is kritiek. De Tweede Kamer vindt dat de schades beter en sneller kunnen worden afgehandeld.

Vereniging Eigen Huis pleitte vorig jaar al voor omkering van de bewijslast. Onlangs schreef de vereniging in een brief aan Kamp dat dat nu meer dan ooit nodig is, omdat het de positie van gedupeerden zal versterken.

Lees meer:
Minister Kamp verzet zich tegen omkeren bewijslast (23 april 2015)
Meerderheid Kamer voor omkeren bewijslast (15 april 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers