Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer huishoudelijke ongevallen met elektriciteit

Geplaatst op 04 mei 2015 , bijgewerkt 04 mei 2015, 11:49

Vorig jaar zijn meer ongelukken gebeurd met elektriciteit dan in het jaar ervoor. In 2014 werden 371 ongevallen geregistreerd. Dit blijkt uit een inventarisatie van Kiwa Technology, in opdracht van Netbeheer Nederland.

Door deze ongevallen overleden vier personen en raakten 104 mensen gewond. In 2012 registreerde Kiwa 230 ongevallen, een jaar later 270. Een betere registratie zou volgens de organisatie een reden kunnen zijn van het hogere cijfer in 2014. Omdat geen meldingsplicht bestaat voor elektriciteitsongevallen, wordt verondersteld dat meer ongevallen zijn gebeurd.

De meeste ongelukken hebben te maken met defecten in de meterkast (28,6%) en de wasdroger (21,4%). Branden bij stroomvoorzieningen worden het vaakst veroorzaakt door menselijk handelen.

Meer informatie
Vereniging Eigen Huis maakte een lijst met tips om de kans op brand in huis te verkleinen.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden