Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Collectieve inkoopacties vergemakkelijken overstappen

Geplaatst op 07 mei 2015 , bijgewerkt 07 mei 2015, 14:36

Ruim 390 duizend huishoudens zijn sinds 2009 met de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis overgestapt naar een andere energieleverancier. De inschrijfperiode van de zeventiende ronde sluit dinsdag 12 mei.

Consumenten die met de Collectieve Inkoop Energie wisselen van energiecontract, besparen gemiddeld € 245 per jaar op hun energierekening. Dit blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis.

In februari meldde Energie-Nederland, de brancheorganisatie van energieleveranciers, dat in 2014 ruim 2 miljoen mensen overstapten van energieleverancier. Dit is een recordaantal. Volgens de organisatie laat het cijfer zien dat de overstapdrempel laag is. Ook zegt ze dat collectieve inkoopacties en online prijsvergelijkers het vergelijken van aanbiedingen en overstappen vergemakkelijken. In 2014 stapte 13,2 % van de Nederlandse consumenten over naar een andere energieleverancier. In 2013 was dit nog 12,1 %. In 2007 werd de grens van één miljoen overstappers overschreden.

Vereniging Eigen Huis vindt dat iedereen recht heeft op een scherp tarief voor gas en groene stroom. In 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven om de concurrentie tussen energieleveranciers te bevorderen en consumenten keuzevrijheid te geven. Toen bleek dat de concurrentie niet op gang kwam, organiseerde de vereniging de eerste Collectieve Inkoop Energie.

Meer informatie
Samen veilig overstappen
Direct inschrijven voor de Collectieve Inkoop Energie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers