Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Amsterdam onveiligste gemeente van Nederland

Geplaatst op 13 mei 2015 , bijgewerkt 13 mei 2015, 10:47

Amsterdam is net als vorig jaar de onveiligste gemeente van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse AD Misdaadmeter, die zich baseert op cijfers van de politie.

De hoofdstad heeft de twijfelachtige topnotering vooral te danken aan het aantal gevallen van zakkenrollen, straatroven en mishandelingen. Wel zag Amsterdam de criminaliteit ten opzichte van een jaar eerder over de gehele lijn dalen.

Maastricht en Rotterdam maken de top drie compleet. Uit de AD Misdaadmeter zou blijken dat de hoge notering van Maastricht kenmerkend is voor de problemen in het zuiden van het land. Zowel Limburg als Noord-Brabant kampen met meer criminaliteit dan andere provincies. Het gaat dan vooral om drugsdelicten, overvallen, woninginbraken en autodiefstallen.

Wie het minste risico wil lopen om slachtoffer te worden van een misdrijf, moet in het noorden zijn. Zo kwam de krap 19.000 zielen tellende gemeente Zuidhorn dit jaar als veiligste uit de bus. De Groningse gemeente wordt gevolgd door twee andere plattelandsgemeenten: het Zeeuwse Kapelle en het Zuid-Hollandse Korendijk.

Meer informatie
Bekijk de criminaliteitscijfers van uw gemeente

Lees meer over inbraakpreventie

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media