Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop 18 procent gestegen

Geplaatst op 18 mei 2015 , bijgewerkt 18 mei 2015, 08:26

In april verwisselden 12.748 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van 18,3 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop betreft alle woningtypen. Vrijstaande woningen waren vorige maand het meest in trek met een verkoopstijging van 20,5 %. De verkoop van appartementen liet de kleinste groei zien met ruim 13 %.

In alle provincies zijn afgelopen maand meer woningen verkocht. Drenthe voert de lijst aan met een transactietoename van ruim 40 %. Friesland is de hekkensluiter - daar steeg de verkoop met iets meer dan 12 %.

Ook nam het aantal nieuwe hypotheken toe. Het Kadaster registreerde er in april 18.692 - ruim 14 % meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Meer informatie
Woningmarktcijfers

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers