Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Mogelijk opkoopregeling Groningse huizen

Geplaatst op 21 mei 2015 , bijgewerkt 21 mei 2015, 12:00

Minister Kamp gaat onderzoeken of een opkoopregeling een oplossing is voor de problemen met de Groningse woningmarkt. De minister doet deze toezegging naar aanleiding van een rapport van onderzoeksbureau Ortec.

Uit dit rapport blijkt dat huizen in Groningen langer te koop staan dan in andere regio’s. Ook is het verschil tussen vraag- en verkoopprijs groter. In het verleden ontkende de minister nog dat er sprake was van een probleem.
Het wordt hoog tijd dat de problemen rond waardedaling serieus genomen worden, vindt Vereniging Eigen Huis. ‘In de praktijk blijkt dat mensen in Groningen grote behoefte hebben aan een betrouwbare regeling waarmee waardedaling in geval van verkoop wordt gecompenseerd en die zekerheid biedt voor de toekomst’, aldus belangenbehartiger Steven Wayenberg van de vereniging.

Aardbevingskamer

Er is meer nieuws uit Groningen. De rechtbank aldaar krijgt een speciale aardbevingskamer. Die gaat zich bezig houden met het afhandelen van juridische zaken rond de aardbevingen in de provincie. Wayenberg noemt dit een goede ontwikkeling. ‘Mensen lopen nu hopeloos vast in de schadeafhandeling en kunnen hun recht niet op een makkelijke en snelle manier halen.’ Het is nog niet bekend of de huidige procesmogelijkheden hierdoor vervangen worden en in hoeverre de aardbevingskamer laagdrempelig gaat werken.

Lees meer:

Persbericht ministerie Economische Zaken (21 mei 2015)

Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers