Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Mogelijk opkoopregeling Groningse huizen

Geplaatst op 21 mei 2015 , bijgewerkt 21 mei 2015, 12:00

Minister Kamp gaat onderzoeken of een opkoopregeling een oplossing is voor de problemen met de Groningse woningmarkt. De minister doet deze toezegging naar aanleiding van een rapport van onderzoeksbureau Ortec.

Uit dit rapport blijkt dat huizen in Groningen langer te koop staan dan in andere regio’s. Ook is het verschil tussen vraag- en verkoopprijs groter. In het verleden ontkende de minister nog dat er sprake was van een probleem.
Het wordt hoog tijd dat de problemen rond waardedaling serieus genomen worden, vindt Vereniging Eigen Huis. ‘In de praktijk blijkt dat mensen in Groningen grote behoefte hebben aan een betrouwbare regeling waarmee waardedaling in geval van verkoop wordt gecompenseerd en die zekerheid biedt voor de toekomst’, aldus belangenbehartiger Steven Wayenberg van de vereniging.

Aardbevingskamer

Er is meer nieuws uit Groningen. De rechtbank aldaar krijgt een speciale aardbevingskamer. Die gaat zich bezig houden met het afhandelen van juridische zaken rond de aardbevingen in de provincie. Wayenberg noemt dit een goede ontwikkeling. ‘Mensen lopen nu hopeloos vast in de schadeafhandeling en kunnen hun recht niet op een makkelijke en snelle manier halen.’ Het is nog niet bekend of de huidige procesmogelijkheden hierdoor vervangen worden en in hoeverre de aardbevingskamer laagdrempelig gaat werken.

Lees meer:

Persbericht ministerie Economische Zaken (21 mei 2015)

Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.