Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Steeds meer apparaten krijgen energielabel

Geplaatst op 26 mei 2015 , bijgewerkt 26 mei 2015, 10:41

Cv-ketels, warmtepompen en boilers krijgen vanaf september 2015 een energielabel. En ketels die niet energiezuinig genoeg zijn, mogen vanaf die maand niet meer worden verkocht. 

Door Europese regelgeving krijgen steeds meer producten een energielabel. Installaties met een energielabel moeten een minimaal rendement hebben om verkocht te mogen worden. Daarom zijn vanaf september nog weinig cv-ketels met een verbeterd rendement - de zogenoemde vr-ketels - te koop. Deze ketels zijn volgens de Europese regels niet zuinig genoeg. Alleen als het niet anders kan, mag een vr-ketel nog worden verkocht en geïnstalleerd. Bijvoorbeeld als het rookgaskanaal niet is aan te passen. Dit is vooral het geval bij appartementsgebouwen.

Het energielabel laat consumenten zien hoe energiezuinig een product is. De labels variëren van heel zuinig (label A+++) tot en met helemaal niet zuinig (label G).

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden