Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Grootstedeling vaker ontevreden over woonomgeving

Geplaatst op 03 jun 2015 , bijgewerkt 03 jun 2015, 12:29

Inwoners van de drie grootste Nederlandse steden klagen vaker over hun woonplaats dan mensen uit kleinere plaatsen. Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy en de Universiteit Utrecht.

Uit het onderzoek onder 12.750 Nederlanders uit heel het land, blijken vooral Amsterdammers, Rotterdammers en Hagenaars niet onverdeeld tevreden over hun woonplaats.

In de hoofdstad zou men vooral klagen over de filedruk en het schaarse woningaanbod. Rotterdammers zijn minder te spreken over de veiligheid en sfeer in hun stad. Hagenaars mopperen met name over het gedrag van hun stadsgenoten.

Maastrichtenaren zijn volgens het onderzoek het meest trots op hun woonplaats. Vooral de historische binnenstad, het uitgebreide horeca-aanbod en de omringende natuur maken de Limburgse hoofdstad onder de eigen inwoners geliefd.

Na de Maastrichtenaren zijn de inwoners van Den Bosch, Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Leiden, Breda, Delft, Haarlem en Nijmegen het meest tevreden over hun woonomgeving.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers