Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Grootstedeling vaker ontevreden over woonomgeving

Geplaatst op 03 jun 2015 , bijgewerkt 03 jun 2015, 12:29

Inwoners van de drie grootste Nederlandse steden klagen vaker over hun woonplaats dan mensen uit kleinere plaatsen. Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy en de Universiteit Utrecht.

Uit het onderzoek onder 12.750 Nederlanders uit heel het land, blijken vooral Amsterdammers, Rotterdammers en Hagenaars niet onverdeeld tevreden over hun woonplaats.

In de hoofdstad zou men vooral klagen over de filedruk en het schaarse woningaanbod. Rotterdammers zijn minder te spreken over de veiligheid en sfeer in hun stad. Hagenaars mopperen met name over het gedrag van hun stadsgenoten.

Maastrichtenaren zijn volgens het onderzoek het meest trots op hun woonplaats. Vooral de historische binnenstad, het uitgebreide horeca-aanbod en de omringende natuur maken de Limburgse hoofdstad onder de eigen inwoners geliefd.

Na de Maastrichtenaren zijn de inwoners van Den Bosch, Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Leiden, Breda, Delft, Haarlem en Nijmegen het meest tevreden over hun woonomgeving.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.