Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Flinke stijging hypotheekaanvragen

Geplaatst op 04 jun 2015 , bijgewerkt 04 jun 2015, 08:33

In mei zijn ruim 30.000 nieuwe hypotheken aangevraagd. Dat is een toename van 56% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

De vraag naar hypotheken neemt al maanden toe, maar niet zo sterk als in de afgelopen maand. Reden daarvoor is de aangekondigde rentestijging door een aantal geldverstrekkers. Veel consumenten wilden die hogere rente nog voor zijn. Dat was volgens het HDN vooral merkbaar in de week na Hemelvaart toen ruim 9.600 aanvragen werden geregistreerd.

De maand mei overtreft op dit vlak ook afgelopen december, toen bijna 29.000 hypotheken werden aangevraagd. December is doorgaans een drukke maand voor het HDN, omdat consumenten nieuwe regelgeving van het nieuwe jaar voor willen zijn.

Het HDN verwerkt zo'n 70% van alle nieuwe hypotheekaanvragen en is daarmee een goede graadmeter voor de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt.

Lees meer over het afsluiten van een hypotheek 

 

 

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media