Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energiebespaarlening voor VvE's

Geplaatst op 08 jun 2015 , bijgewerkt 08 jun 2015, 08:40

Verenigingen van Eigenaren kunnen vanaf vandaag een speciale lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

De Energiebespaarlening wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Particuliere huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen, kunnen sinds vorig jaar een lening met een lage rente aanvragen voor energiebesparende verbouwingen die tussen de € 2.500 en € 25.000 euro kosten. Nu kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE's) dat ook.

Energiewinst

Volgens SVn valt bij veel appartementencomplexen energiewinst te halen. Maar omdat het voor VvE's vaak lastig is geld te lenen voor energiebesparende maatregelen, worden klussen uitgesteld. De Energiebespaarlening voor VvE's brengt daar mogelijk verandering in. Voor energiezuinige klussen kunnen zij nu bedragen van € 25.000 tot € 5 miljoen lenen.

Populair

De lening voor particuliere woningeigenaren is populair. In de eerste drie maanden van 2015 zijn 600 verzoeken ingediend, terwijl in heel 2014 850 leningen werden aangevraagd. SVn denkt dat de animo voor de lening onder andere is toegenomen doordat het energielabel dit jaar is ingevoerd en meer mensen daardoor energiebesparende maatregelen willen nemen. Inmiddels hebben zo'n 150 duizend mensen hun energielabel definitief gemaakt. Ook heeft SVn de aanvraagprocedure versimpeld en de rente verlaagd.

Meer informatie
In Nederland zijn naast het Energiebespaarfonds twee landelijke en een handjevol regionale organisaties die energiebesparende maatregelen financieren.

Gerelateerde nieuwsberichten
Huiseigenaren missen inzicht in voordelen verduurzaming (mei 2015)
Aantal aanvragen Energiebespaarlening neemt toe (april 2015)

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media