Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Utrecht gaat zonnestroom opslaan in auto's

Geplaatst op 10 jun 2015 , bijgewerkt 10 jun 2015, 09:16

De stad Utrecht gaat stroom van zonnepanelen opslaan in accu's van elektrische auto's, met behulp van slimme laadpalen. De eerste van twintig werd gisteren in de Utrechtse wijk Lombok in gebruik genomen.

Utrecht is daarmee de eerste stad ter wereld die ervaring opdoet met het gebruik van elektrische auto's als tijdelijke opslag voor duurzame stroom.

Overdag wekken zonnepanelen veel stroom op. De stroom die niet wordt gebruikt, slaat Utrecht nu met slimme laadpalen op in de accu's van geparkeerde elektrische auto's.  De laadpalen laden elektrische auto's op met zonnestroom en leveren die aan huishoudens in de wijk als de zon niet schijnt.

Financieel voordeel

Door deze laadpalen wordt volgens netbeheerder Stedin veel geld bespaard. In de nabije toekomst komen er grote aantallen elektrische auto's bij. Om die te kunnen opladen, moet het stroomnetwerk worden verzwaard. Deze nieuwe technologie kan grote investeringen en verzwaring van het net voorkomen.

De eigenaar van de auto hoeft overigens niet bang te zijn dat zijn accu leeg is als hij gaat rijden. Een deel van de accucapaciteit blijft altijd beschikbaar.

Meer informatie

Zelf energie opwekken met 123 zonne-energie van Vereniging Eigen Huis
Energie besparen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.