Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vooral Friezen doen beroep op buren in vakantietijd

Geplaatst op 10 jun 2015 , bijgewerkt 10 jun 2015, 10:52

Bewoners van de provincie Friesland vragen vaker de buren om op hun huis te passen tijdens een vakantie in vergelijking met inwoners van andere provincies. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Bijna 80% van de Friezen vraagt de buren om de woning in de gaten te houden als ze voor langere tijd weg zijn. Het landelijk gemiddelde ligt op 57%.

Van alle ondervraagden verstopt bijna een derde van de mensen bij afwezigheid een reservesleutel buitenshuis voor bekenden. Ouderen doen dit minder vaak dan jongeren: 44% van de respondenten jonger dan 30 jaar bergt de sleutel ergens buiten op tegenover 18% van de 60-plussers.

Coen Staal, voorzitter van de stichting, raadt dit af. ‘Inbrekers zijn beducht op mogelijke verstopplekken en hebben die vaak ook zo gevonden. Dan is sprake van insluiping en niet van inbraak in de woning. Verzekeraars vergoeden dan meestal niets’.

Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken wil woningbezitters bewuster maken van het belang van inbraakpreventie. Bovenstaand onderzoek werd uitgevoerd onder 1100 respondenten.

Meer informatie
Woninginbraken

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media