Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Goldman Sachs betreedt Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 12 jun 2015 , bijgewerkt 12 jun 2015, 09:41

Wie een hypotheek wil, kan nu ook indirect terecht bij Goldman Sachs. Nieuwkomer Elan Hypotheken wil met geld van de Amerikaanse zakenbank marktaandeel in Nederland veroveren.  

Goldman Sachs is niet de eerste buitenlandse partij die al dan niet direct in Nederland hypotheken aanbiedt. In april debuteerde de Canadese financiële dienstverlener Maple op de Nederlandse markt via CMIS, het moederbedrijf van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Ook biedt de Britse investeerder Venn nog voor het einde van het jaar woningfinancieringen aan.

De Noord-Amerikanen en Britten worden vooral aangetrokken door de lage rente en het geringe investeringsrisico. Maple en Venn gaven al aan alleen hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan te bieden.

Goldman Sachs biedt via Elan Hypotheken juist financieringen zonder NHG aan. Ook zijn flexwerkers welkom bij de Amerikanen. De geldverstrekker loopt hiermee een relatief groter risico, maar daar staat een hoger rendement tegenover. Ook vertrouwt Goldman Sachs op de goede betalingsmoraal van de Nederlanders.

Gerelateerd nieuws:
Canadezen betreden Nederlandse hypotheekmarkt (april 2015)

Meer informatie
Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers