Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Goldman Sachs betreedt Nederlandse hypotheekmarkt

Geplaatst op 12 jun 2015 , bijgewerkt 12 jun 2015, 09:41

Wie een hypotheek wil, kan nu ook indirect terecht bij Goldman Sachs. Nieuwkomer Elan Hypotheken wil met geld van de Amerikaanse zakenbank marktaandeel in Nederland veroveren.  

Goldman Sachs is niet de eerste buitenlandse partij die al dan niet direct in Nederland hypotheken aanbiedt. In april debuteerde de Canadese financiële dienstverlener Maple op de Nederlandse markt via CMIS, het moederbedrijf van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Ook biedt de Britse investeerder Venn nog voor het einde van het jaar woningfinancieringen aan.

De Noord-Amerikanen en Britten worden vooral aangetrokken door de lage rente en het geringe investeringsrisico. Maple en Venn gaven al aan alleen hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan te bieden.

Goldman Sachs biedt via Elan Hypotheken juist financieringen zonder NHG aan. Ook zijn flexwerkers welkom bij de Amerikanen. De geldverstrekker loopt hiermee een relatief groter risico, maar daar staat een hoger rendement tegenover. Ook vertrouwt Goldman Sachs op de goede betalingsmoraal van de Nederlanders.

Gerelateerd nieuws:
Canadezen betreden Nederlandse hypotheekmarkt (april 2015)

Meer informatie
Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.