Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

‘Rookmelders verplicht in iedere woning’

Geplaatst op 14 jun 2015 , bijgewerkt 14 jun 2015, 22:00

De brandweer vindt dat in ieder huis verplicht een rookmelder moet komen. Dat staat in het rapport RemBrand van Brandweer Nederland.

Volgens Brandweer Nederland zal het aantal doden door brand daardoor dalen. In het rapport wordt onder meer het Verenigd Koninkrijk als voorbeeld genoemd. Daar is sinds 1992 een rookmelder verplicht in huis. Het aantal mensen dat daar door brand is gestorven, nam met 40% af.

De brandweer pleit verder voor intensievere campagnes voor rookmelders. Daarbij zou de overheid moeten samenwerken met de Nederlandse Brandwondenstichting en het Verbond van Verzekeraars.

Rookmelders zijn al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd. In Nederland heeft 68% van de huizen een rookmelder.

Lees meer over rookmelders

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.