Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Rookmelders verplicht in iedere woning’

Geplaatst op 14 jun 2015 , bijgewerkt 14 jun 2015, 22:00

De brandweer vindt dat in ieder huis verplicht een rookmelder moet komen. Dat staat in het rapport RemBrand van Brandweer Nederland.

Volgens Brandweer Nederland zal het aantal doden door brand daardoor dalen. In het rapport wordt onder meer het Verenigd Koninkrijk als voorbeeld genoemd. Daar is sinds 1992 een rookmelder verplicht in huis. Het aantal mensen dat daar door brand is gestorven, nam met 40% af.

De brandweer pleit verder voor intensievere campagnes voor rookmelders. Daarbij zou de overheid moeten samenwerken met de Nederlandse Brandwondenstichting en het Verbond van Verzekeraars.

Rookmelders zijn al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd. In Nederland heeft 68% van de huizen een rookmelder.

Lees meer over rookmelders

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers