Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Oosterscheldekering gaat stroom opwekken

Geplaatst op 17 jun 2015 , bijgewerkt 17 jun 2015, 10:34

De Zeeuwse Oosterscheldekering krijgt deze zomer een getijdencentrale die genoeg stroom zal produceren voor ruim duizend huishoudens.

De centrale bestaat uit vijf turbines die in één van de openingen tussen de pijlers van de kering worden geplaatst. Deze worden door krachtig stromend water in beweging gebracht en wekken zo elektriciteit op. De geproduceerde energie wordt als groene stroom aan een internationaal bedrijf verkocht. Welk bedrijf dat is, maakte Torcado, de fabrikant van de centrale,  niet bekend. 

De Oosterscheldekering tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland is volgens Rijkswaterstaat de beste plek voor het opwekken van duurzame energie, omdat het water er hard stroomt.

Omdat duidelijk is wanneer het eb en vloed is, is de elektriciteitsproductie voorspelbaar en stabiel. Dat is volgens Torcado een groot voordeel ten opzichte van wind- of zonnestroom. De fabrikant stelt dat de installatie in de Oosterscheldekering de grootste commerciële getijdencentrale ter wereld wordt.

Meer informatie
Groene stroom

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.