Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder zware aardbevingen in Groningen

Geplaatst op 22 jun 2015 , bijgewerkt 22 jun 2015, 09:07

Groningers kunnen in de komende jaren aardbevingen verwachten tot maximaal 4,5 op de schaal van Richter. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een vertrouwelijk rapport van kennisinstituut TNO.

Eerder werd uitgegaan van aardbevingen van maximaal 5 op de schaal van Richter. Een kracht van 4,5 is volgens het FD nog altijd bijna tien keer zo krachtig als de zwaarste beving tot nu toe, van 3,6 op de schaal van Richter, in augustus 2012.

Het TNO-rapport is onderdeel van de tussentijdse evaluatie van de bevingsrisico's in het gaswinningsgebied in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, zo schrijft de krant. De uitkomst is van invloed op de beslissing hoeveel gas er in de tweede helft van dit jaar uit de Groningse bodem mag worden gehaald. Daarover beslist het kabinet uiterlijk vrijdag.

Meer informatie:
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers