Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Minder zware aardbevingen in Groningen

Geplaatst op 22 jun 2015 , bijgewerkt 22 jun 2015, 09:07

Groningers kunnen in de komende jaren aardbevingen verwachten tot maximaal 4,5 op de schaal van Richter. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een vertrouwelijk rapport van kennisinstituut TNO.

Eerder werd uitgegaan van aardbevingen van maximaal 5 op de schaal van Richter. Een kracht van 4,5 is volgens het FD nog altijd bijna tien keer zo krachtig als de zwaarste beving tot nu toe, van 3,6 op de schaal van Richter, in augustus 2012.

Het TNO-rapport is onderdeel van de tussentijdse evaluatie van de bevingsrisico's in het gaswinningsgebied in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, zo schrijft de krant. De uitkomst is van invloed op de beslissing hoeveel gas er in de tweede helft van dit jaar uit de Groningse bodem mag worden gehaald. Daarover beslist het kabinet uiterlijk vrijdag.

Meer informatie:
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.