Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Gaskraan Groningen gaat verder dicht'

Geplaatst op 22 jun 2015 , bijgewerkt 22 jun 2015, 14:12

De gaskraan in Groningen gaat verder dicht. Dit jaar wordt maximaal 30 miljard kubieke meter gas uit de bodem gehaald. Dat meldden bronnen op het Binnenhof aan persbureau ANP.

Minister Kamp schrijft dit volgens de bronnen dinsdag aan de Tweede Kamer.

In februari meldde de minister al een daling van de gaswinning: tot 1 juli mocht vanwege de aardbevingen die de gaswinning veroorzaakt maximaal 16,5 miljard kubieke meter gas worden gewonnen. Daarna zou op basis van aanvullend onderzoek besloten worden of de totale gaswinning dit jaar omlaag moest naar het niveau van leveringszekerheid, 35 miljard kubieke meter.

De gaswinning gaat dus nog verder omlaag. Dat is mogelijk door de zachte winter en een overcapaciteit van de gasopslag in Drenthe.

Lees meer:
Minder zware aardbevingen in Groningen (22 juni 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers