Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Gaskraan Groningen gaat verder dicht'

Geplaatst op 22 jun 2015 , bijgewerkt 22 jun 2015, 14:12

De gaskraan in Groningen gaat verder dicht. Dit jaar wordt maximaal 30 miljard kubieke meter gas uit de bodem gehaald. Dat meldden bronnen op het Binnenhof aan persbureau ANP.

Minister Kamp schrijft dit volgens de bronnen dinsdag aan de Tweede Kamer.

In februari meldde de minister al een daling van de gaswinning: tot 1 juli mocht vanwege de aardbevingen die de gaswinning veroorzaakt maximaal 16,5 miljard kubieke meter gas worden gewonnen. Daarna zou op basis van aanvullend onderzoek besloten worden of de totale gaswinning dit jaar omlaag moest naar het niveau van leveringszekerheid, 35 miljard kubieke meter.

De gaswinning gaat dus nog verder omlaag. Dat is mogelijk door de zachte winter en een overcapaciteit van de gasopslag in Drenthe.

Lees meer:
Minder zware aardbevingen in Groningen (22 juni 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.