Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nog 134 complexe schades Groningen

Geplaatst op 23 jun 2015 , bijgewerkt 23 jun 2015, 10:01

Aan het einde van het eerste kwartaal wachten in Groningen nog 134 complexe gevallen van aardbevingsschade op een oplossing. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer. Eind 2014 stonden nog 195 complexe schadegevallen open.

In zijn brief beantwoordt Kamp Kamervragen van de PvdA naar aanleiding van uitspraken van de Groningse commissaris van de Koning Max van den Berg. Deze haalde in mei fel uit naar de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) over de afhandeling van bevingsschade in het Groningse Nieuwolda. Volgens Van den Berg lijkt het erop dat kleine schadegevallen waarvoor weinig wordt betaald, sneller worden verholpen dan ingewikkelder schades.

Moeizaam

Ook Vereniging Eigen Huis krijgt dit beeld. Bij slechts 14 procent van de gedupeerden die hun schade meldden op de Urgentielijst van de vereniging is deze hersteld. 'En dan ook nog met de grootst mogelijke moeite', aldus beleidsadviseur Steven Wayenberg. Nationaal Coördinator Hans Alders zou de coördinatie van het herstel moeten overnemen, vindt de vereniging.

Een woordvoerder van de NAM laat weten dat het bedrijf nog steeds voor het einde van dit jaar met alle Groningers met complexe aardbevingsschade tot een overeenkomst wil komen.

Op 1 juni is Hans Alders gestart in zijn rol als Nationaal Coördinator in Groningen. Hij moet er mede voor zorgen dat complexe schadegevallen beter en sneller worden opgelost.

Meer informatie
NAM laks in schadeafhandeling Groningen (16 juni 2015)
Dossier Gasschade Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.