Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energieveilingen passen veilingproces aan

Geplaatst op 24 jun 2015 , bijgewerkt 24 jun 2015, 08:05

Energieleveranciers zijn op veilingen niet meer gebonden aan een van tevoren vastgestelde minimumprijs voor een energiecontract. Dat sprak Autoriteit Consument & Markt (ACM) af met de energieveilingen.

Energieleveranciers krijgen zo meer mogelijkheden om aan een veiling mee te doen. Consumenten hebben daardoor meer keuze en kunnen nu kiezen voor een scherp aanbod dat onder de referentieprijs ligt. Dit is de minumumprijs die de veilingmeester vooraf bepaalt na eigen marktonderzoek.

Vorig jaar deed ACM invallen bij een aantal aanbieders van energieveilingen, na signalen van mogelijke misstanden. Onderzoek wees uit dat er geen sprake was van overtreding van de regels of misleiding van consumenten. Wel moesten de veilingen een aantal zaken in het veilingproces aanpassen.

Energieveilingen of -collectieven zijn voor consumenten een gemakkelijke manier om over te stappen naar een andere gas- en elektriciteitsleverancier. Op die manier komt er meer concurrentie op de energiemarkt.

Vereniging Eigen Huis heeft ook een Collectieve Inkoop Energie. Bij ons is geen inval geweest van ACM en wij voldoen aan alle richtlijnen van deze toezichthouder.

Lees hoe de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis werkt.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.