Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energieveilingen passen veilingproces aan

Geplaatst op 24 jun 2015 , bijgewerkt 24 jun 2015, 08:05

Energieleveranciers zijn op veilingen niet meer gebonden aan een van tevoren vastgestelde minimumprijs voor een energiecontract. Dat sprak Autoriteit Consument & Markt (ACM) af met de energieveilingen.

Energieleveranciers krijgen zo meer mogelijkheden om aan een veiling mee te doen. Consumenten hebben daardoor meer keuze en kunnen nu kiezen voor een scherp aanbod dat onder de referentieprijs ligt. Dit is de minumumprijs die de veilingmeester vooraf bepaalt na eigen marktonderzoek.

Vorig jaar deed ACM invallen bij een aantal aanbieders van energieveilingen, na signalen van mogelijke misstanden. Onderzoek wees uit dat er geen sprake was van overtreding van de regels of misleiding van consumenten. Wel moesten de veilingen een aantal zaken in het veilingproces aanpassen.

Energieveilingen of -collectieven zijn voor consumenten een gemakkelijke manier om over te stappen naar een andere gas- en elektriciteitsleverancier. Op die manier komt er meer concurrentie op de energiemarkt.

Vereniging Eigen Huis heeft ook een Collectieve Inkoop Energie. Bij ons is geen inval geweest van ACM en wij voldoen aan alle richtlijnen van deze toezichthouder.

Lees hoe de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis werkt.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers