Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Klusongelukken leiden vaak tot blijvend letsel'

Geplaatst op 24 jun 2015 , bijgewerkt 24 jun 2015, 10:35

Ongelukken tijdens het klussen in huis leiden regelmatig tot blijvend letsel. Dit blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) van ongelukken in mei.


Het gaat vaak om doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, botbreuken en geamputeerde vingers. NVPC wil betere voorlichting voor het veilig gebruik van gereedschap bij het doe-het-zelven.

Plastisch chirurgen zien een toename van het aantal gevallen met klusletsels in de voorjaarsperiode door vrije dagen als Hemelvaart en Pinksteren, en in de zomermaanden. De NVPC inventariseerde daarom de ernst en aard van de letsels in mei. In totaal 41 mensen liepen zeer ernstig letsel op.

Stichting Consument en Veiligheid meldde vorig jaar al dat het aantal klussers op de spoedeisende hulp in de afgelopen jaren met 15% was gestegen. Slechte voorbereiding en het onderschatten van risico’s waren hiervoor belangrijke oorzaken.

Zo klust u veilig

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.