Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Klusongelukken leiden vaak tot blijvend letsel'

Geplaatst op 24 jun 2015 , bijgewerkt 24 jun 2015, 10:35

Ongelukken tijdens het klussen in huis leiden regelmatig tot blijvend letsel. Dit blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) van ongelukken in mei.


Het gaat vaak om doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, botbreuken en geamputeerde vingers. NVPC wil betere voorlichting voor het veilig gebruik van gereedschap bij het doe-het-zelven.

Plastisch chirurgen zien een toename van het aantal gevallen met klusletsels in de voorjaarsperiode door vrije dagen als Hemelvaart en Pinksteren, en in de zomermaanden. De NVPC inventariseerde daarom de ernst en aard van de letsels in mei. In totaal 41 mensen liepen zeer ernstig letsel op.

Stichting Consument en Veiligheid meldde vorig jaar al dat het aantal klussers op de spoedeisende hulp in de afgelopen jaren met 15% was gestegen. Slechte voorbereiding en het onderschatten van risico’s waren hiervoor belangrijke oorzaken.

Zo klust u veilig

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers