Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Verbruik duurzame energie neemt toe

Geplaatst op 30 jun 2015 , bijgewerkt 30 jun 2015, 09:01

Een steeds groter aandeel van het totale energieverbruik in Nederland is duurzaam opgewekt. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2013 kwam 4,8 % van het totale energieverbruik voort uit duurzame bronnen, zoals wind- of zonne-energie. Een jaar later kwam dit percentage uit op 5,6 %. De toename heeft volgens het CBS ook te maken met het warme weer in 2014. Hierdoor werd vooral minder aardgas verbruikt.

Overigens is het aandeel duurzame of hernieuwbare energie nog vrij bescheiden. Van de totale Nederlandse energieconsumptie moet in 2020 14 % uit duurzame bronnen komen. Het is nog maar zeer de vraag of Nederland met dit tempo die doelstelling gaat halen.

Ongeveer de helft van de duurzame energie wordt gebruikt voor verwarming, zo becijferde het CBS. Ongeveer 40 % gaat op aan elektriciteitsverbruik en zo'n 10 % aan vervoer.

Meer informatie
Lees meer over energie besparen
Ga naar 123zonne-energie 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.