Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Verbruik duurzame energie neemt toe

Geplaatst op 30 jun 2015 , bijgewerkt 30 jun 2015, 09:01

Een steeds groter aandeel van het totale energieverbruik in Nederland is duurzaam opgewekt. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2013 kwam 4,8 % van het totale energieverbruik voort uit duurzame bronnen, zoals wind- of zonne-energie. Een jaar later kwam dit percentage uit op 5,6 %. De toename heeft volgens het CBS ook te maken met het warme weer in 2014. Hierdoor werd vooral minder aardgas verbruikt.

Overigens is het aandeel duurzame of hernieuwbare energie nog vrij bescheiden. Van de totale Nederlandse energieconsumptie moet in 2020 14 % uit duurzame bronnen komen. Het is nog maar zeer de vraag of Nederland met dit tempo die doelstelling gaat halen.

Ongeveer de helft van de duurzame energie wordt gebruikt voor verwarming, zo becijferde het CBS. Ongeveer 40 % gaat op aan elektriciteitsverbruik en zo'n 10 % aan vervoer.

Meer informatie
Lees meer over energie besparen
Ga naar 123zonne-energie 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers