Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Warmterecord waarschijnlijk gebroken

Geplaatst op 30 jun 2015 , bijgewerkt 30 jun 2015, 10:01

Volgens diverse berekeningen van verschillende instanties halen we zaterdag in Nederland een warmterecord van misschien wel 40 graden.

Het landelijke record staat nu nog op 38.6 graden uit 1944 in Warnsveld.

De komende dagen komt de temperatuur boven de dertig graden uit. Zaterdag wordt het hoogtepunt verwacht met een maximumtemperatuur van 36 graden (volgens het KNMI) of zelfs bijna 40 graden (volgens de Telegraaf).

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning 's middags te beperken en veel in de schaduw te blijven. Ook is van belang dat het in huis niet te warm wordt.

Meer informatie
Lees hoe u bij extreme hitte het huis koel houdt

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers