Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kamer stemt voor nieuwe Omgevingswet

Geplaatst op 01 jul 2015 , bijgewerkt 01 jul 2015, 10:30

Het wordt makkelijker om bouwprojecten te starten. De Tweede Kamer stemde woensdagmiddag zoals verwacht voor het wetsvoorstel Omgevingswet, dat de regels voor ruimtelijke plannen minder ingewikkeld moet maken.

De nieuwe wet leidt tot minder regels en kosten: hij vervangt tientallen wetten en honderden ministeriële regelingen over ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water, die relevant zijn voor gebiedsontwikkeling. Dat moet besluitvorming over projecten sneller en beter maken. Burgers moeten vooraf meer bij de besluitvorming betrokken worden en gemeenten moeten meer ruimte krijgen voor lokale regels.

Ook de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Naar verwachting treedt de wet dan in 2018 in werking. Rijkswaterstaat gaat de invoering van de nieuwe wet coördineren. Het is de grootste wetgevingsoperatie sinds de vernieuwing van de Grondwet in 1848.

Lees meer:
Persbericht minister Schultz van Haegen (1 juli 2015)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers