Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamer stemt voor nieuwe Omgevingswet

Geplaatst op 01 jul 2015 , bijgewerkt 01 jul 2015, 10:30

Het wordt makkelijker om bouwprojecten te starten. De Tweede Kamer stemde woensdagmiddag zoals verwacht voor het wetsvoorstel Omgevingswet, dat de regels voor ruimtelijke plannen minder ingewikkeld moet maken.

De nieuwe wet leidt tot minder regels en kosten: hij vervangt tientallen wetten en honderden ministeriële regelingen over ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water, die relevant zijn voor gebiedsontwikkeling. Dat moet besluitvorming over projecten sneller en beter maken. Burgers moeten vooraf meer bij de besluitvorming betrokken worden en gemeenten moeten meer ruimte krijgen voor lokale regels.

Ook de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Naar verwachting treedt de wet dan in 2018 in werking. Rijkswaterstaat gaat de invoering van de nieuwe wet coördineren. Het is de grootste wetgevingsoperatie sinds de vernieuwing van de Grondwet in 1848.

Lees meer:
Persbericht minister Schultz van Haegen (1 juli 2015)

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media