Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamer stemt voor nieuwe Omgevingswet

Geplaatst op 01 jul 2015 , bijgewerkt 01 jul 2015, 10:30

Het wordt makkelijker om bouwprojecten te starten. De Tweede Kamer stemde woensdagmiddag zoals verwacht voor het wetsvoorstel Omgevingswet, dat de regels voor ruimtelijke plannen minder ingewikkeld moet maken.

De nieuwe wet leidt tot minder regels en kosten: hij vervangt tientallen wetten en honderden ministeriële regelingen over ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water, die relevant zijn voor gebiedsontwikkeling. Dat moet besluitvorming over projecten sneller en beter maken. Burgers moeten vooraf meer bij de besluitvorming betrokken worden en gemeenten moeten meer ruimte krijgen voor lokale regels.

Ook de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog goedkeuren. Naar verwachting treedt de wet dan in 2018 in werking. Rijkswaterstaat gaat de invoering van de nieuwe wet coördineren. Het is de grootste wetgevingsoperatie sinds de vernieuwing van de Grondwet in 1848.

Lees meer:
Persbericht minister Schultz van Haegen (1 juli 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.