Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vanaf september recensies op eigenhuis.nl

Geplaatst op 02 jul 2015 , bijgewerkt 02 jul 2015, 08:30

Leden van Vereniging Eigen Huis en andere consumenten kunnen vanaf dit najaar beoordelingen over makelaars, notarissen en hypotheekadviseurs achterlaten op eigenhuis.nl.

Vereniging Eigen Huis gaat gebruik maken van een zoek- en beoordelingsmodule van Advieskeuze.nl, om dit mogelijk te maken. Advieskeuze.nl is een bedrijf dat consumenten volledig onafhankelijk wil helpen bij de keuze voor een bepaalde dienstverlener. De Consumentenbond ondersteunt Advieskeuze.nl al langere tijd.

‘Dit nieuwe platform voor klantbeoordelingen is een lang gekoesterde wens van zowel de vereniging als onze leden’, zegt woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. ‘Leden vragen ons regelmatig welke professional we kunnen aanbevelen. Vooral bij de zoektocht naar een geschikte makelaar of hypotheekadviseur krijgen we die vraag vaak. Aanbevelingen gaan we niet geven, maar via recensies helpen we onze leden wel bij het maken van een keuze.’

Ook over notarissen krijgt Vereniging Eigen Huis regelmatig vragen. André de la Porte: ‘De dienstverlening van notarissen is wettelijk omschreven, dus daar zit onderling weinig verschil in. Sommige notarissen adverteren met zeer lage tarieven, maar dat kan alleen wanneer je daar als klant een aantal dingen zelf doet. Anders kunnen de kosten toch weer snel oplopen.’

De module voor beoordelingen komt naar verwachting half september op de website van Vereniging Eigen Huis. Vanaf dat moment kunnen huiseigenaren hun ervaringen plaatsen.

Meer over Advieskeuze.nl

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.