Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Blok wil funderingsfonds

Geplaatst op 05 jul 2015 , bijgewerkt 05 jul 2015, 22:00

Huiseigenaren met verzakkende funderingen kunnen een beroep doen op een speciaal fonds. Dat schreef minister Blok aan de Tweede Kamer.

Blok is hiervoor in onderhandeling met gemeenten en banken. Funderingsherstel vindt meestal uitsluitend per bouwblok plaats. Heeft één van de huiseigenaren geen geld, dan kunnen de werkzaamheden niet beginnen. Daartoe is het idee ontstaan een funderingsfonds op te zetten waarop armlastige huiseigenaren een beroep kunnen doen. Blok schrijft dat de onderhandelingen hiervoor in een gevorderd stadium zijn.

Verzakkende funderingen zijn een groot probleem. Door lagere grondwaterstanden zijn de fundamenten van zo’n 250.000 woningen drooggevallen en aangetast. Hoewel woningeigenaren vaak niets kunnen doen om funderingsschade te voorkomen, zijn ze hier wettelijk wel verantwoordelijk voor. De gemiddelde herstelkosten liggen op € 60.000 per woning. De problemen doen zich vooral voor in vooroorlogse woningen in het noorden en westen van het land en in de riviergebieden.

Lees meer over funderingsproblemen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.