Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Blok wil funderingsfonds

Geplaatst op 05 jul 2015 , bijgewerkt 05 jul 2015, 22:00

Huiseigenaren met verzakkende funderingen kunnen een beroep doen op een speciaal fonds. Dat schreef minister Blok aan de Tweede Kamer.

Blok is hiervoor in onderhandeling met gemeenten en banken. Funderingsherstel vindt meestal uitsluitend per bouwblok plaats. Heeft één van de huiseigenaren geen geld, dan kunnen de werkzaamheden niet beginnen. Daartoe is het idee ontstaan een funderingsfonds op te zetten waarop armlastige huiseigenaren een beroep kunnen doen. Blok schrijft dat de onderhandelingen hiervoor in een gevorderd stadium zijn.

Verzakkende funderingen zijn een groot probleem. Door lagere grondwaterstanden zijn de fundamenten van zo’n 250.000 woningen drooggevallen en aangetast. Hoewel woningeigenaren vaak niets kunnen doen om funderingsschade te voorkomen, zijn ze hier wettelijk wel verantwoordelijk voor. De gemiddelde herstelkosten liggen op € 60.000 per woning. De problemen doen zich vooral voor in vooroorlogse woningen in het noorden en westen van het land en in de riviergebieden.

Lees meer over funderingsproblemen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers