Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zeewolde produceert meeste zonne-energie

Geplaatst op 06 jul 2015 , bijgewerkt 06 jul 2015, 22:00

Zeewolde is de gemeente met het meeste vermogen aan zonnepanelen per inwoner. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Natuur & Milieu.

De stichting onderzocht bijna alle Nederlandse gemeenten op de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Zeewolde produceert 21 keer meer zonne-energie per inwoner dan hekkensluiter Rotterdam. Dit komt vooral omdat in Zeewolde veel boeren gebruik maken van rijkssubsidie om asbest van hun daken te halen en zonnepanelen erop te leggen. Ook heeft de gemeente een modern woningbestand dat het makkelijk maakt om panelen te plaatsen.

Van de tien grootste steden in Nederland, is Tilburg koploper als het gaat om geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen per inwoner. 

Download hier het rapport Zon zoekt gemeenten van de stichting Natuur & Milieu

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers