Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vertrouwen in woningmarkt onverminderd groot

Geplaatst op 09 jul 2015 , bijgewerkt 09 jul 2015, 13:37

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt blijft op een stabiel, hoog niveau. Dit blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator.

De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt kwam in juni uit op 104 punten. De Marktindicator leverde ten opzichte van de vorige peiling 1 puntje in, maar blijft al maanden stabiel boven de neutraalwaarde van 100. Net als in de voorgaande maanden blijft de historisch lage hypotheekrente de voornaamste aanjager van het vertrouwen. 

Wel verwachten steeds meer Nederlanders dat de hypotheekrente het komende jaar zal stijgen. Was eind vorig jaar nog maar 17% deze mening toegedaan, nu ligt dit percentage op 30%. De groep consumenten die rekent op een verdere renteverlaging nam in hetzelfde tijdsbestek af van 16% tot 11%.

Koopmoment

Ruim de helft van de Nederlanders acht het nu een geschikte tijd om een huis te kopen. Van hen wijst 70% op de lage hypotheekrente als voornaamste reden hiervoor. 

Dat huizen door de prijsdalingen van de afgelopen jaren een stuk goedkoper zijn geworden, is steeds minder vaak de aanleiding om stappen te ondernemen op de woningmarkt. Medio 2012 vond bijna driekwart van de bevolking dat de betaalbaarheid van koophuizen verbeterde. In  juni was nog 30% van de consumenten daarvan overtuigd.

13% van de consumenten vindt het juist een ongeschikte periode om zich op de woningmarkt te wagen. Een derde staat hier neutraal tegenover.  

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.