Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woonlasten grootste kostenpost huishoudens

Geplaatst op 09 jul 2015 , bijgewerkt 09 jul 2015, 14:12

Woonlasten vormen verreweg de grootse hap uit het budget van Nederlandse huishoudens. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral lage inkomens zijn relatief veel geld kwijt voor een dak boven hun hoofd. Zo'n 40% van hun budget gaat op aan woonlasten.

Huishoudens in hogere inkomensgroepen zijn bijna een kwart van hun bestedingen op gaan aan woonlasten. Ruim de helft van het geld wordt besteed aan recreatie, cultuur, horeca, interieur en vervoer. Huishoudens met lagere inkomens geven hier 34% van hun inkomen aan uit.

Onderwijs en voeding nemen ten slotte 11% van de bestedingsruimte van alle inkomensgroepen in.  

Lees meer over woonlasten

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.