Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Komende vijf jaar geen boringen naar schaliegas

Geplaatst op 14 jul 2015 , bijgewerkt 14 jul 2015, 13:02

De komende vijf jaar mag niet commercieel naar schaliegas worden geboord. Dit maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag bekend.

Volgens minister Kamp is het onduidelijk of de winning van schaliegas in Nederland rendabel is, omdat niet bekend is hoeveel schaliegas in de Nederlandse bodem zit. Ook zegt Kamp dat nog onduidelijkheid bestaat over wat de effecten zijn van het boren nar schaliegas in de diepe ondergrond.

Eind 2015 beslist het kabinet of in de toekomst in Nederland schaliegas mag worden gewonnen. Onderzoeksboringen naar het gas sluit minister Kamp dan niet uit.

Schaliegas is aardgas dat in opgedroogde en versteende modder van oude en ondiepe zeeën zit. Dit zijn harde bodemlagen en daardoor is het moeilijk te winnen. Met een constante bewerking, die fracken wordt genoemd, is het gas vrij te krijgen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.