Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Komende vijf jaar geen boringen naar schaliegas

Geplaatst op 14 jul 2015 , bijgewerkt 14 jul 2015, 13:02

De komende vijf jaar mag niet commercieel naar schaliegas worden geboord. Dit maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag bekend.

Volgens minister Kamp is het onduidelijk of de winning van schaliegas in Nederland rendabel is, omdat niet bekend is hoeveel schaliegas in de Nederlandse bodem zit. Ook zegt Kamp dat nog onduidelijkheid bestaat over wat de effecten zijn van het boren nar schaliegas in de diepe ondergrond.

Eind 2015 beslist het kabinet of in de toekomst in Nederland schaliegas mag worden gewonnen. Onderzoeksboringen naar het gas sluit minister Kamp dan niet uit.

Schaliegas is aardgas dat in opgedroogde en versteende modder van oude en ondiepe zeeën zit. Dit zijn harde bodemlagen en daardoor is het moeilijk te winnen. Met een constante bewerking, die fracken wordt genoemd, is het gas vrij te krijgen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers