Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop bijna 34 procent gestegen

Geplaatst op 17 jul 2015 , bijgewerkt 17 jul 2015, 08:52

In juni verwisselden 15.147 woningen van eigenaar. Dit is een stijging van 33,7% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de jongste cijfers van het Kadaster.

De toegenomen verkoop betreft alle woningtypen. Vrijstaande woningen waren afgelopen maand met een verkoopstijging van 40% het meest in trek. Dit wijst mogelijk op een verbeterde doorstroming op de woningmarkt. De verkoop van hoekwoningen steeg met 26% relatief gezien het geringst.

In alle provincies werden meer woningen verkocht. Groningen voert ditmaal de lijst aan met een verkoopplus van 44,3%. In Flevoland werd met 11% de kleinste stijging opgetekend.

Het Kadaster registreerde vorige maand 21.793 nieuwe hypotheken. Dat zijn er 26,7% meer ten opzichte van juni 2014.

De Kadastercijfers ondersteunen het aanhoudende positieve sentiment onder consumenten. Zo blijft de Eigen Huis Marktindicator, de stemmingsgraadmeter van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, al maanden stabiel boven de 100-puntengrens die de neutraalwaarde aangeeft.

Meer informatie
Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Lees meer over het kopen van een huis

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media