Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vooral gezinnen actief op woningmarkt

Geplaatst op 17 jul 2015 , bijgewerkt 17 jul 2015, 09:02

Vorig jaar verhuisden 1,6 miljoen Nederlanders, 7% meer dan in 2013. Het waren vooral gezinnen die de verhuisdozen inpakten, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2014 steeg de woningverkoop vergeleken met het jaar ervoor. Dat was volgens de rekenmeesters de eerste keer het geval sinds de uitbraak van de crisis. Eind 2013 werd de toon al gezet door met name ongetrouwde stellen tussen de twintig en dertig jaar die de sprong naar een andere woning waagden. Sinds medio 2014 nemen vooral gezinnen en echtparen het stokje over.

In de eerste zes maanden van 2015 betrokken ruim 650.000 mensen een andere woning, 25.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het CBS telde het afgelopen half jaar 44.000 gezinnen die de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd kregen.  

Lees meer over het kopen van een woning

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers