Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vooral gezinnen actief op woningmarkt

Geplaatst op 17 jul 2015 , bijgewerkt 17 jul 2015, 09:02

Vorig jaar verhuisden 1,6 miljoen Nederlanders, 7% meer dan in 2013. Het waren vooral gezinnen die de verhuisdozen inpakten, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2014 steeg de woningverkoop vergeleken met het jaar ervoor. Dat was volgens de rekenmeesters de eerste keer het geval sinds de uitbraak van de crisis. Eind 2013 werd de toon al gezet door met name ongetrouwde stellen tussen de twintig en dertig jaar die de sprong naar een andere woning waagden. Sinds medio 2014 nemen vooral gezinnen en echtparen het stokje over.

In de eerste zes maanden van 2015 betrokken ruim 650.000 mensen een andere woning, 25.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het CBS telde het afgelopen half jaar 44.000 gezinnen die de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd kregen.  

Lees meer over het kopen van een woning

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.